Kompanzasyon Panosu Bakımı Onarımı Takibi
Ankara kompanzasyon panosu bakımı onarımı takibi, reaktif güç kompanzasyonu kapsamında önemli bir konudur. İşletmelerde elektrik faturasında reaktif bedel ile karşımıza çıkan kompanzasyon ceza sorununa karşı mühendislik disiplini yaklaşımı ile çözümler üretmekteyiz. Ankara kompanzasyon firmaları içerisinde 50849 Oda Sicil No’lu Elektrik Mühendisi Melih ARSLAN işletmeler için en optimum çözümleri sunmaktadır.
İçindekiler Listesi
Ankara Kompanzasyon Firması
Çeşitli güçlerde kompanzasyon panoları bakımları kapsamında reaktif ceza ve kompanzasyon sistemlerinizin Ankara Kompanzasyon Firması olarak tüm reaktif bedellerini kontrol altına almaktayız.
Ankara Kompanzasyon Panosu Bakımı
Sanayide elektrik enerjisinin kullanımında verimlilik çalışmaları içerisinde özellikle ankara kompanzasyon panosu bakımı konusunda önde gelen firma olarak kompanzasyon bakımı çalışmaları içerisinde kondansatör, kompanzasyon kontaktörleri, şönt reaktörler, reaktif güç kontrol rölesi gibi tüm kompanzasyon panolarında bakım işlemleri yapmaktayız.
Ankara Kompanzasyon Panosu Kontrolü
Hiç şüphesiz kompanzasyon panosu kurulumu sonrası bu kompanzasyon panosunun bakımlarının yapılması ve sağlıklı çalışması önceliktir. Ankara kompanzasyon panosu kontrolü hizmeti ile reaktif bedel veya reaktif ceza oluşması kompanzasyon bakım sözleşmesi kapsamında tarafımızdan karşılanmaktadır.
Ankara Kompanzasyon Panosu Arızası
Kompanzasyon panoları sabit elemanlardan oluşmaktadır. Hareketli parça olarak kontaktörlerin iç yapıları örnek verilebilir. Bu kompanzasyon panoları kompanzasyon firmalarınca kontrol edilmez ise reaktif ceza gelme durumu ile karşılaşılmaktadır. Ankara kompanzasyon panosu arıza durumunda hizmet veren firmamız kompanzasyon bakım onarım faliyetleri ile reaktif cezanın önüne geçmektedir.
Ankara Kompanzasyon Bakımı Sık Sorulan Sorular
Kompanzasyon panosundaki arızayı gidererek sonraki aylarda bu cezanın gelmemesini önlenebilir. Endüktif ( motor) 50kv altındaki abonelerde aktif tüketimi %33’sinden fazla olması durumunda abone cezaya girer. 50 kv üstündeki abonelerde ise aktif tüketimin %20sini geçmesi durumunda reaktif cezaya girer
Kapasitif Reaktif: Gerilim ve akım arasındaki faz farkında akımın ileri yönde olması durumudur. Diğer bir deyişle; daha çok yalıtkan elemanların kullanıldığı sistemlerde şebekeye verilen reaktif güçtür.
Reaktif Güç Kompanzasyonu: Şebekeden çekilen reaktif gücü küçültmemiz ya da yok etmemiz için yapılan uygulama ‘reaktif güç kompanzasyonu’ olarak adlandırılır.Farklı bir anlatımla, yüklerin ihtiyacı olan reaktif gücü kompanzasyon elemanlarından karşılayarak şebekeden çekilen reaktif gücün sıfıra, güç faktörünün 1 değerine yaklaştırılması ayrıca şebeke gerilim ve akımı arasında faz farkının azaltılması uygulamasıdır.
Eğer bir kullanıcının sözleşme gücü 9 KVA ile 30 KVA arasında ise endüktif güç aktif gücün %33 ‘ünü geçtiğinde, kapasitif güç aktif gücün %20 sini geçtiğinde reaktif ceza uygulanmaktadır; 30 KVA’nın üzerinde ise endüktif güç aktif gücün %20 ‘sini geçtiğinde, kapasitif güç aktif gücün %15’ini geçtiğinde reaktif ceza uygulanmaktadır.
Reaktif güç kontrol rölesi otomatik olarak ayarlanan güç kat sayısına ulaşmak için kondansatörleri devreye alıp çıkartma görevini yapan elektronik cihazdır. … Sistemde bulunan gerilim ile çekilen akımın faz farkını algılayarak, çıkış röle grubu aracılığı ile kondansatörleri kumanda eder.
Aktif gücü dirençler, reaktif gücü ise endüktif ve kapasitif reaktanslar çeker. Eğer bir devrede hem direnç hem de reaktans bulunuyorsa bu devrede aktif ve reaktif güçler bir arada bulunur. Böyle bir devrede “V.I” değeri görünür gücü verir. Görünür gücün birimi VA (Volt Amper) dır.